miercuri, 3 august 2022

Insula Skiathos este cunoscută pentru păstrarea caracterului tradițional al Greciei

Insula Skiathos este una dintre cele mai cunoscute și populare destinații turistice din Grecia. Vizitatorii sunt atrași de insulă dintr-o varietate de motive, inclusiv frumusețea ei naturală și modul în care reușește să condenseze spiritul Greciei într-o singură locație. După un an stresant la serviciu, veți descoperi că peisajul, precum și toate activitățile la care veți putea participa aici vor fi o sursă excelentă de relaxare și pace. Serile petrecute aici bucurându-vă de priveliști, de bucătăria regiunii și de atmosferă sunt perfecte pentru a nu face altceva decât a admira obiectivele turistice. Alegeți un charter în Skiathos și veți avea parte de o vacanță plină cu activități speciale și cu momente de neuitat.

Mănăstirea Evangelistria

Mănăstirea Evangelistria este unul dintre cele mai cunoscute și vizitate obiective turistice din Skiathos. Istoria sa datează din secolul al XVIII-lea. Călătoria în oraș nu vă va lua mai mult de o oră pe jos. Mănăstirea, care este o adevărată relicvă istorică, a fost construită pe versantul unui munte și este înconjurată pe toate părțile de teren verde și de pini, care se combină pentru a face această locație absolut uluitoare. Acesta este, fără îndoială, cel mai important centru religios de pe insula Skiathos și este adesea considerat ca fiind printre cele mai semnificative centre religioase din Sporade în ansamblu. Cel mai bun decor pentru o zi în care vrei să te relaxezi este aici, în acest mediu, care are o aură încărcată atât de emoție, cât și de liniște.

Casa Papadiamantis

Este bine-cunoscută ca fosta casă a cunoscutului romancier Alexandros Papadiamantis, care este și unul dintre cei mai cunoscuți scriitori greci. De atunci, a fost transformat în muzeu și este acum una dintre cele mai cunoscute atracții turistice de pe insulă. Acest edificiu, care a fost construit inițial în stilul local și este acum folosit ca muzeu, este una dintre puținele clădiri rămase în Skiathos, care este proiectată în stilul tradițional tipic insulei. O excursie în acest loc, care este în esență un altar în cinstea autorului, este genul de lucru care vă poate face vacanța absolut ideală.

Mănăstirea Sfintei Fecioare din Kounistra

Mănăstirea Panagia Kounistra poate fi găsită undeva în partea de sud-vest a insulei, la aproximativ 13 kilometri distanță de orașul Skiathos. Este împrejmuită din toate părțile de o pădure de pini. Mănăstirea este închinată Maicii Domnului, iar pe 21 noiembrie a fiecărui an are loc între zidurile sale una dintre cele mai semnificative sărbători religioase din toată Grecia. Locația este uluitor de frumoasă, dar frescele și icoanele care au fost create în două epoci distincte sunt cele care vă vor tăia cu siguranță răsuflarea. Aceste opere de artă au fost create de-a lungul mai multor secole.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu