luni, 20 februarie 2017

In anul 2017 trebuie sa faci un sejur in Insula Skopelos

Padurile dense de pini si amestecul cu ape turquoise creeaza o imagine spectaculoasa de care se bucura cei care aleg un sejur Skopelos in 2017, una dintre pietrele pretioase neslefuite ale Greciei, fiind o destinatie omisa de pe itinerariile multora, fapt care reprezinta un adevarat avantaj pentru cei care isi doresc sa se bucure de mai multa liniste. Acestia au la dispozitie plaje idilice unde sa se relaxeze, de la Stafylos, Panormos, Agnondas, Milla si multe altele, in timp ce orasul Skopelos este ideal pentru plimbari, propunand numeroase muzee si monumente importante.
Biserica Agios Ioannis Kastri

Aceasta biserica este localizata in partea nordica din Skopelos, fiind amplasata in varful unei stanci, de unde oaspetii se pot bucura de vederi impresionante asupra imprejurimilor. Initial aici fusese construit un castel, iar dupa distrugerea acestuia, au fost puse bazele bisericii, care marcheaza si locul unde s-au filmat in 2008 cateva scene din pelicula Mamma Mia. De asemenea, interiorul bisericii merita descoperit, deoarece sunt expuse numeroase picturi si sculpturi ale unor artisti locali. Aceasta structura impresionanta este legata de restul insulei de o carare ingusta, avand 110 trepte sculptate in piatra.Manastirea Evangelistria


Cei care aleg un sejur Skopelos in 2017 nu trebuie sa rateze manastirea Evangelistria, localizata la mai putin de 4 km de oras si care reprezinta una dintre cele mai importante monumente post bizantine ale insulei. Aceasta a fost construita initial in 1712, iar cateva decenii mai tarziu a fost renovata cu ajutorul unei familii de nobili, Daponte. Aceasta constructie se remarca prin arhitectura sa ce se aseamana unei fortareste, iar interior sunt gazduite icoane pretioase vechi de cateva sute de ani, provenite din toate colturile insulei. In plus, manastirea este amplasata in varful unui deal, astfel ca oaspetii pot vedea imprejurimile de la mare inaltime si captura cele mai inedite imagini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu